nederlands english francais deutsch
Bijbehorende regio
Canada
Bijbehorende druiven
Auxerrois blanc
Ehrenfelser
Gewurz traminer
Ortega
Riesling
British Columbia
British Columbia


Canada's meeste westelijk provincie, de kustlijn grenst aan de Stille Oceaan. Een streek met zeer diverse landschappen: van de stranden aan de kust tot de bergen van de Rockies. Van grote steden (Vancouver, Victoria) tot de kleine charmante steden van de kustinhammen van het Eiland van Vancouver en het binnenland. De provincie is bekend om zijn toerisme, ski-oorden, visserij, boomgaarden, het natuurlijke wild, spectaculaire bossen, en natuurlijk wijn. The Okanagan Valley in centraal British Columbia is het grootste en oudste wijngebied in BC.
Andere wijngebieden: The Islands, The Fraser Valley, Okanagan Valley ( North and South), Naramata en Similkameen Valley.


The Vintners Quality Alliance (VQA) is Canada’s symbool van kwaliteitswijnen. Het is vergelijkbaar met de systemen in Frankrijk (AOC), Italië (DOC), en Duitsland (QmP), en garandeert de consument Canadese wijn van hoge kwaliteit.

Het VQA symbool op een fles Canadese wijn verzekert de consument van goede productiemethoden, goede duivensoorten, en naar de juiste verhouding, herkomst uit het juiste gebied en controle op het jaar van herkomst.

Het VQA standaard is door de staat gecontroleerd en wordt in Ontario gecontroleerd door de VQA Ontario en in British Columbia door het British Columbia Wine Institute (BCWI). Ontario en British Columbia zijn op dit moment de enige 2 Canadese wijnregio´s die voldoen aan de eisen van de VQA standaard.Het klimaat in British Columbia varieert van maritiem tot continentaal en wordt beďnvloed door de Pacific Ocean. Gedurende de zomer is het voornamelijk droog. De prachtige kust van Britisch Columbia staat bekend om haar getemperde klimaat - het beste in Canada.
Droge zomers Stille oceaan